Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z kurczakiem i pieczarkami

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
ryż do risotto 150-200 gram
pieczarki 15 dkg
bulion drobiowy 2-3 szklanki
oliwa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
gałązki pietruszki
parmezan starty 10 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z kurczakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, pokroić na kawałki. Posypać przyprawą do kurczaka i odstawić na kilka minut.
Krok 1 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
2
Następnie wrzucić mięso na rozgrzaną oliwę i podsmażyć przez kilka minut.
Krok 2 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
3
Dodać pokrojone pieczarki i smażyć, aż odparuje z nich woda. Zdjąć mięso i pieczarki z patelni.
Krok 3 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
4
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Dodać ryż.
Krok 4 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
5
Podlać ryż bulionem i gotować, aż osiągnie on kremową konsystencję. W trakcie gotowania dolewać bulionu.
Krok 5 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto
6
Dodać pieczarki i mięso, przyprawić do smaku. Gotować całość jeszcze kilka minut. Posypać startym parmezanem oraz udekorować natką pietruszki.
Smacznego :)
Krok 6 - Risotto z kurczakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 23.03.2015 20:02
Smaczny obiadek
pajbek 23.03.2015 19:58
Lubię takie jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak