Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z serkiem homogenizowanym
Serek homogenizowany to jeden z tych składników, który nada babeczkom puszystości. Serek ma gładką konsystencję i jest lekki, ponadto dobrze komponuje się z innymi składnikami. Babeczki z serkiem homogenizowanym wychodzą delikatne i bardziej puszyste. Są też wilgotne w środku i miękkie. Dodatkowo serek homogenizowany poprawia też smak tego wypieku. Dzięki serkowi homogenizowanemu, babeczki nabierają niepowtarzalnego charakteru, który zachwyci każdego smakosza. To jak, wypróbujesz?
Kroki postępowania
Do jednej miski przekładamy mokre składniki: mleko, jajka, serek homogenizowany i olej.
Do drugiej miski przekładamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukry.
Mokre składniki miksujemy i ..
... dodajemy do suchych.
W trakcie łączenia składników wsypujemy cynamon.