Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
mąka 4 łyżki
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 4 duże szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ziemniaki 1/2 kg
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wołowinę oczyścić, pokroić na kawałki i obtoczyć w mące. Następnie wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.
Krok 1 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto
2
Przełożyć mięso do garnka. Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Dodać do mięsa.
Krok 2 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto
3
Zalać mięso wodą i dusić około 1,5 godziny.
Krok 3 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto
4
Paprykę pokroić w paseczki, pieczarki w cienkie plasterki. Dodać do mięsa.
Krok 4 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto
5
Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i dusić całość jeszcze około pół godziny.
Krok 5 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto
6
Ziemniaki oraz drugą cebulę zetrzeć na tarce. Dodać 2 łyżki mąki i jajko, przyprawić. Usmażyć placki, a następnie polać je sosem i udekorować kleksem śmietany. Smacznego :)
Krok 6 - Placki po węgiersku z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.03.2015 22:30
jedno z moich ulubionych dań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak