Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnnikowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto naleśnikowe do ryby

filet z mintaja 500 dag
mleko 2% 1 szk
jajko 1
Soda oczyszczona Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna
natka pietruszki 2 łyżeczki

sórówka z kwaśnej kapusty

kapusta kiszona 200 dag
marchewki 2
cebula pół
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnnikowym

Kroki postępowania

1
Filet z ryby przyprawiamy solą , pieprzem i kropimy sokiem z cytryny.
Krok 1 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
2
Ciasto naleśnikowe musi być gęste . Po przyprawieniu ryby obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy .
Krok 2 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
3
Odciśniętą kapustę przekładam do miski .
Krok 3 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
4
Cebulę kroimy w kostkę
Krok 4 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto
5
marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach . Dodajemy cukier , olej , pieprz i z siekaną natkę pietruszki .
Krok 5 - Ryba w cieście naleśnnikowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 18.03.2015 12:20
klasycha :) pyszne danie
kanu83 18.03.2015 09:14
uwielbiam taką
Róża1 17.03.2015 23:52
przepyszny obiadek !!!!!! rybka super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak