Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt'

jajko 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa;

masa śmietanowa do tortów 1 op.

Wierzch;

galaretka pomarańczowa
truskawki świeże 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z galaretką

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek Białka ubijamy na sztywno
Dodajemy cukier z cukrem waniliowym
Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
2
Dalej ubijając dodajemy żółtka
Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut
Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
3
Upieczony biszkopt wyciągamy i chłodzimy
Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
4
Masę przygotowujemy w/g przepisu
Rozkładamy na zimny biszkopt
Krok 4 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
5
Truskawki myjemy i osuszamy
Kroimy na połówki
Pokrojone truskawki rozkładamy na masie
Krok 5 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto
6
Zalewamy tężejącą galaretką
Krok 6 - Ciasto biszkoptowe z galaretką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak