Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w marynacie z jałowcem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 2 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 4 op
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w marynacie z jałowcem

Karczek kroimy na 12 kawałków, myjemy i osuszamy. Przekładamy do garnka. Marynaty wlewamy do miseczki dodajemy kucharka, pieprz i mieszamy. Wlewamy na przygotowane mięso. Dajemy do lodówki na 12 godzin i mieszamy, aby dobrze mięsko się zamarynowało. Smażymy na rozgrzanym grillu z dwóch stron. Podlewając pozostałą marynatą, aby mięso się nie wysuszyło. Gotowe mięsko przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak