Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
sól 3 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułką tartą

Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki. Do kubka wsypujemy 2 łyżki soli. Dodajemy wodę i dokładnie mieszamy sól z wodą. Zalewamy kalafiora wodą z solą i zostawiamy na godzinę, aby skruszał. Kalafiora przekładamy do garnka. Zalewamy wodą . Dodajemy łyżkę soli i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy bułkę tartą. Bułkę tartą rumienimy na złoty kolor. Kalafior posypujemy słodką papryką oraz bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 31.03.2015 09:56
uwielbiam kalafior

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak