Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa solferino z fasolką szparagową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
marchew 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
fasolka szparagowa 15 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
przecier pomidorowy kilka łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa solferino z fasolką szparagową

Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i pokrojoną w słupki marchewkę - gdy ziemniaki będą półtwarde dodajemy także fasolkę szparagową i gotujemy do miękkości. Do zupy dodajemy kilka łyżek przecieru pomidorowego.
Żółtka roztrzepujemy ze śmietaną- dodajemy odrobinę wywaru i zagęszczamy zupę.
Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak