Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śmietanowo- koperkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1/5 l
koperek 1 pęczek
śmietana kwaśna 2/3 szklanki
marchew 1 szt
ziemniaki 3-4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śmietanowo- koperkowa

Do gotującego się bulionu wrzucamy pokroje w kostkę ziemniaki i drobno pokrojoną marchewkę.
'Przyprawiamy listkiem laurowym i zielem angielskim- gotujemy warzywa do miękkości.
Zupę zabielamy kwaśną śmietaną- wrzucamy posiekany koperek i chwilkę gotujemy.
Przyprawiamy solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 02.04.2015 21:24
lubię takie zupy
cukiereczek 01.04.2015 20:53
smaczna domowa zupa
Kluska_87 01.04.2015 18:40
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak