Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 szt
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
sok z cytryny 10 ml
oliwa 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski

Filetujemy łososia. Pozbawiamy ości oraz skórę. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem i marynujemy przez 30 minut. Smarujemy patelnię grillową oliwą z oliwek. Na gorącą patelnię wykładamy łososia. Smażymy około 2-2,5 minut na stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.04.2015 11:00
apetycznie wygląda
ilka01 02.04.2015 10:32
pychota :)
Motorek 02.04.2015 06:32
pyszna rybka
gosia561 01.04.2015 23:04
też tak doprawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak