Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z ciecierzycy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
słonecznik łuskany 5 dag
cebula 1
por (biała część) 1
marchewka 2
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
jajko 3
sól
pieprz
oliwa
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z ciecierzycy

Ugotować wcześniej namoczoną ciecierzycę. Cebulę i pora obrać, pokroić w plastry. Zetrzeć marchewkę na tarce na małych oczkach. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i pora. Dodać startą marchewkę. Dodać paprykę mieloną, curry i kolendrę. Dokładnie wymieszać. Wlać pół szklanki wody. Wymieszać i smażyć kilka minut. Zestawić z ognia. Słonecznik podprażyć. Zblendować masę warzywną, ciecierzycę, słonecznik i jajka. Doprawić solą i pieprzem. Piec w naczyniu żaroodpornym godzinę w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.04.2015 10:01
smaczny pasztecik
paulette17 04.04.2015 20:03
Robię bardzo podobny :)
Magula 04.04.2015 15:06
ciekawa propozycja
Betina#45 04.04.2015 13:16
nie ma to jak domowy pasztet ! z ciecierzycy na pewno pyszny ;)
Krzysztof15 04.04.2015 10:38
pyszny pasztecik
Motorek 04.04.2015 08:14
super pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak