Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo - pomarańczowe
Kroki postępowania
2. Mąkę, sodę, cynamon i imbir przesiewamy. Do masy jajecznej wsypujemy suche składniki i całość dokładnie mieszamy łyżką (nie mikserem!).
olej | 275 ml |
cukier | 350 g |
bakalie | 200 g |
jajko | 6 szt |
marchewka | 280 g |
skórka pomarańczowa | 2 szt owocu |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
mąka | 350 g |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | szczypta |
sok pomarańczowy | 1/2 owocu |
cukier puder | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: