Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip serowo-czosnkowy-ogórkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 ml
ser żółty 50 gram
czosnek 2 ząbki
przyprawa Tzatzik Prymat 1 łyżeczka
ogórek 1 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip serowo-czosnkowy-ogórkowy

Ogórka zcieramy na tarce o grubych oczkach, sok z niego odlewamy, ogórka mieszmy z jogurtem naturalnym. Ser żółty zcieramy na tarce. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez wyciskare do czosnku. Dodajemy czosnek i ser do jogurtu, mieszamy dokładnie. Dodajemy przyprawę tza-tziki i pieprz. Mieszamy, schładzmy w lodówce. Podajemy do mięsa, ryby, grilla, chipsów lub do innych przekąsek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena Rysińska 27.03.2015 05:58
Czyli praktycznie tzatziki :)
Róża1 26.03.2015 21:52
bardzo lubię taki pyszny dip !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak