Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki drobiowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt.
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki drobiowej

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wątróbkę dokładnie umyć, bardzo drobno pokroić i odsączyć na bibule. Dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, cebulę posiekaną i usmażoną, drobno posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku.
Krok 1 - Kotlety z wątróbki drobiowej foto
2
Wyrobić dokładnie masę.
Krok 2 - Kotlety z wątróbki drobiowej foto
3
Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Kotlety z wątróbki drobiowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 27.03.2015 20:17
ciekawe kotlety
Edith85 27.03.2015 17:55
fajny pomysł na obiad :)
Franciszek 27.03.2015 15:51
Ciekawy przepis
wwwiolka 27.03.2015 15:39
Bardzo fajny przepis.
pestka 27.03.2015 13:58
smaczny pomysł
Anna169Hosz 27.03.2015 13:31
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak