Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny bananowe z czekoladą
Kroki postępowania
Jajko ubijamy z olejem na gładką masę i łączymy z mlekiem.
Masę bananową dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Przekładamy do foremek. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
banan | 2 sztuki |
olej | 50 mililitrów |
jajko | 1 sztuka |
mąka pszenna | 150 gramów |
cukier | 20 gramów |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
czekolada mleczna | 50 gramów |
mleko | 100 mililitrów |
Jajko ubijamy z olejem na gładką masę i łączymy z mlekiem.
Masę bananową dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Przekładamy do foremek. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: