Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1
oliwa 3 łyżki
wątróbka drobiowa 500 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
woda 1/2 szklanki
śmietanka 12-procentowa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z porem

Kroki postępowania

1
Por kroimy w plasterki lub paski, przekładamy na patelnie i podsmażamy na oliwie ok. 10 minut.
Krok 1 - Wątróbka z porem  foto
2
Po tym czasie dodajemy oczyszczoną wątróbkę i przyprawiamy ją solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wlewamy pół szklanki wody i smażymy co jakiś czas mieszając, aż wątróbka będzie miękka.
Krok 2 - Wątróbka z porem  foto
3
Na koniec wlewamy śmietankę, mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Wątróbkę z porem w sosie wykładamy do miseczki.
Krok 3 - Wątróbka z porem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 29.03.2015 07:15
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak