Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z nadzieniem pietruszkowym
Kroki postępowania
Bułki namaczam w mleku, i mocno odciskam w rękach albo na sitku.
Masło ucieram
Na filecie układam połowę farszu. spinam szpilkami i związuję nitką wokoło.
piersi z kurczaka | 2 sztuki duże |
natka pietruszki | 2 szklanki pokrojonej |
bułka czerstwa | 1 i 1/2 sztuki |
masło | 3 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 2 żółtka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
mleko 3,2% | 2/3 szklanki |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 1 do smaku |
masło klarowane | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: