Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg teczowy ze szpinakiem i sosem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

filet z pstrąga 200 gram
sok z cytryny 3 łyżki
sól i pieprz 1 szczypta

szpinak

szpinak świeży 300 gram
ząbek czosnku 4 ząbki
masło 1 łyżka
sól i pieprz 1 szczypta

sos czosnkowy

czosnek ząbki 3 ząbki
jogurt naturalny 1 sztuka
koperek 1 garść
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg teczowy ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Rybe solimy pieprzymy i skrapiamy cytryną. Wkladamy do naczynia pieczemy 15 min w 180stopniach. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy posiekane lub przecisniete zabki czosnku chwile smazymy dodajemy szpinak i dusimy. dodajemy ciut wody. solimy pieprzymy. Do jogurtu naturalnego dodajemy przecisniete zabki czosnku solimy pieprzymy dodajemy koperek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak