Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa karkówka w sosie własnym z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 50 dag
cebula 1/2 szt
grzyby suszone 50 g
masło 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 lyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
mąka 1/2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa karkówka w sosie własnym z grzybami

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroję na porcje. Mięso dokładnie nacieram papryką słodką i ostrą.
Krok 1 -  Paprykowa karkówka w sosie własnym z grzybami foto
2
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na maśle podsmażam mięso oraz cebulę.
Krok 2 -  Paprykowa karkówka w sosie własnym z grzybami foto
3
Do podsmażonego mięsa wlewam 1 litr wody. Wsypuję mąkę oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję 10 minut. Następnie do wywaru dodaję suszone grzyby. Gotuję na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podaję z ziemniakami, kaszą lub ryżem.
Krok 3 -  Paprykowa karkówka w sosie własnym z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.02.2016 08:18
pyszne mięcho
adelajda 30.03.2015 15:28
dobre mięsko
w mojej kuchni 30.03.2015 06:49
pyszne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak