Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś ze szpinakiem i śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 150 g
szpinak świeży 150 g
śmietana 12% 250 ml
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś ze szpinakiem i śmietaną

Kroki postępowania

1
Łososia kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Często mieszamy, tak żeby ryba "ścięła się" z każdej strony.
Krok 1 - Łosoś ze szpinakiem i śmietaną foto
2
Dodajemy posiekane listki szpinaku i całość smażymy przez ok 10 minut. Dolewamy śmietanę (w temperaturze pokojowej), mieszamy.
Krok 2 - Łosoś ze szpinakiem i śmietaną foto
3
Zdejmujemy patelnię z ognia, doprawiamy do smaku solą, pieprzem białym i cytrynowym. Podajemy z makaronem, lub np z kopytkami.
Krok 3 - Łosoś ze szpinakiem i śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak