Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Barszcz biały 2 szk
kiełbasa biała 0,5 kg
jajko 4 szt
śmietana 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Białą kiełbasę ponakłuwać, zagotować i pokroić w półplasterki.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, włoszczyznę pokroić w paski.
Zagotować 1,5 l wody, dodać warzywa i gotować do miękkości. Następnie dodać białą kiełbasę, barszcz biały oraz śmietanę. Razem gotować około 5 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.05.2015 08:29
dobry barszczyk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak