Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 250 g
makaron muszelki 17 szt
oliwki czarne 12 szt
pomidory suszone w zalewie 6 szt
czosnek ząbki 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól do smaku 1 szt
pieprz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglioni nadziewane twarogiem z oliwkami i suszonymi pomidorami

Conchiglioni to duze makaronowe muszle, które idealnie się nadają do nadziewania.
Zamiast twarogu, można użyć kozi ser, a zamiast natki wykorzystać bazylię lub rukolę.
Polecam także odrobinę śmietany, coby farsz nie był za suchy.
Proprocje farszu na 17 sztuk.

Co i jak?

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Ostudzić.
Twaróg drobno rozgnieść widelcem, pomidory i oliwki odsączyć z zalewy, drobno pokroić.
Połączyć z serem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Muszle nadziewać farszem. Ułożyć na talerzu i obficie posypać koperkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 12.04.2015 21:58
uwielbiam nadziewane muszle :)
katerinaJ 12.04.2015 18:52
Pychotka :)
bertpvd 12.04.2015 17:37
pyszne danie :)
marzut 12.04.2015 16:21
super przepis
Grazyna0211 12.04.2015 15:18
pyszne danie
Magula 12.04.2015 15:03
pyszne muszle
aginaa 12.04.2015 14:35
smaczne muszle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak