Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w miodzie z plastrami cytryny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
sok z cytryny 4 łyżki
cytryna 1
czosnek 1 ząbek
majeranek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
miód płynny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w miodzie z plastrami cytryny

Kroki postępowania

1
Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w miodzie z plastrami cytryny foto
2
Mięso nasmarować przyprawami.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w miodzie z plastrami cytryny foto
3
Mięso obłożyć plastrami cytryny i polać miodem. Piec w 180 stopniach przez około 50 minut.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w miodzie z plastrami cytryny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak