Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z kaszy jaglanej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 szklanka
marchew 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka
parmezan starty 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli. Gotujemy pod przykryciem przez 15 minut. Wyłączamy i zostawiamy pod przykryciem do czasu całkowitego wchłonięcia wody. Kaszę studzimy. Marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i wrzucamy do kaszy. Następnie dodajemy pietruszkę, parmezan, sól, pieprz, jajko oraz mąki. Masę wyrabiamy. Na mokre dłonie kładziemy łyżką małe porcje i formujemy kotleciki. Smażymy na gorącym oleju na złoto. Zdejmujemy z patelni łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 13.04.2015 11:59
bardzo podoba mi się ten pomysł
MałaMi89 13.04.2015 11:13
Bardzo ciekawe :)
R'n'G Kitchen 13.04.2015 07:34
Pięknie wyglądają
zabcia117 12.04.2015 23:12
Pychotka :)
parysek10 12.04.2015 22:42
Muszę wypróbować, wyglądają pysznie
asiczekz 12.04.2015 21:58
Wyglądają bardzo apetycznie, chyba spróbuję :)
Internetowa Kuchnia 12.04.2015 21:48
Bardzo fajne! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak