Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 3 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą

Płaty śledziowe umyć i krótko wymoczyć.
Cebulę obrać, pokroić w plastry, sparzyć wrzątkiem i przelać zimną wodą.
Do cebuli dodać sok z cytryny, olej, pieprz i sól do smaku. Śledzie obłożyć cebulą i zostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 13.04.2015 22:24
Pięknie podane śledziki:)
kloruś 13.04.2015 11:45
chętnie bym się poczęstowała!
Anna169Hosz 13.04.2015 10:21
Wyglądają rewelacyjnie.
gosia1988 13.04.2015 09:29
smaczne śledziki :)
Maridka19 13.04.2015 09:15
Ale smakowitości :)
Seba 13.04.2015 08:26
pyszne śledziki
Skotka 12.04.2015 23:18
Proszę bardzo:)
Marta Ryżek-Kalkowska 12.04.2015 22:57
skradnę ci jednego śledzika :)
patryska76 12.04.2015 22:50
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak