Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa pasta do pieczywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 szt
cebula 1 szt
jajko 6 szt
ser żółty 10 dag
masło 1 łyżka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa pasta do pieczywa

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo , obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Porowa pasta do pieczywa foto
2
Cebule obrać i bardzo drobno posiekać.
Krok 2 - Porowa pasta do pieczywa foto
3
Ser żółty zetrzeć na tarce.
Krok 3 - Porowa pasta do pieczywa foto
4
Pora pokroić w pół plasterki i poddusić na maśle. Ostudzić.
Krok 4 - Porowa pasta do pieczywa foto
5
Wszystko wrzucić do jednej miski dodać majonez i wymieszać.
Krok 5 - Porowa pasta do pieczywa foto
6
Pastę doprawić do smaku. Smarować nią pieczywo.
Krok 6 - Porowa pasta do pieczywa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak