Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka pojedynczy
kasza gryczana 250 gram
bulion mięsny 1 litr
cebula 1
mąka pszenna 6 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, gotujemy w osolonej wodzie ok. 15 minut
Krok 1 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto
2
Filet z kurczaka smażymy na oliwi. Ja miałam bulion mięsny od razu z cebulą. Jeśli takiego nie macie to kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na oliwie, pózniej dodajemy mięso.
Krok 2 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto
3
Do podsmażonego mięsa wlewamy bulion i zagotowujemy. Przygotowujemy zasmażkę z mąki. Stopniowo dodajemy do bulionu, energicznie mieszając. Gotujemy sos aż zgęstnieje
Krok 3 - Filet z kurczaka w domowym sosie pieczeniowym z kaszą gryczaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.04.2015 08:38
Bardzo lubię ,ale z gulaszem
[email protected] 13.04.2015 22:31
bardzo ładna kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak