Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kabanosami i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kabanos 5 sztuk
makaron penne 30 dag
cebula 2 średnie
pieczarki 250 gram
czosnek 4 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

olej do smażenia

Porada

Do dania możemy dodać np. czerwoną paprykę.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kabanosami i pieczarkami

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Kabanosy kroimy na kawałki i wrzucamy na patelnię lub do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażamy co chwilę mieszając.
3. Cebulę obieramy, myjemy, osuszamy, kroimy w średniej wielkości kostkę i wrzucamy do kabanosów.
4. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do kabanosów i cebuli. Całość doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką, ziołami prowansalskimi i podsmażamy.
5. Ugotowany i odcedzony makaron łączymy z podsmażonymi kabanosami i dodatkami, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 14.04.2015 08:16
super przepis
w mojej kuchni 13.04.2015 22:41
dobre i syte danie..
[email protected] 13.04.2015 22:30
może być dobre
Pietruszka 13.04.2015 22:02
pyszna propozycja na obiad
Cynamonka 13.04.2015 21:44
Jedno z moich ulubionych dań makaronowych :D
as28 13.04.2015 21:21
mniam mniam
pajbek 13.04.2015 21:15
Fajne jedzonko :-)
Kasiaaa 13.04.2015 20:43
Pożywny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak