Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto czekoladowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 g
cukier puder 250 g
masło 250 g
jajko 4 szt
mleko 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 5 łyżek
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto czekoladowe

Masło rozpuszczamy i studzimy. Dodajemy mleko i jajka, roztrzepujemy. Do miski przesiewamy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy z płynnymi składnikami i przelewamy do posmarowanej masłem blaszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min. Po wystudzeniu polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.04.2015 13:36
smaczne ciasto
Franciszek 08.04.2015 13:27
Pycha ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak