Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg.
cebula 1
kostka rosołowa 1
oliwa 1 łyżka
mąka 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy.

Cebulkę posiekaną wrzucamy na rozgrzany tłuszcz,dodajemy pokrojone grzyby zalewamy wodą dodajemy kostkę i dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu następnie doprawiamy.Jak grzyby będą miękkie zagęszczamy mąką.po wyłączeniu dodajemy śmietanę 30%.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.04.2015 08:06
super sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak