Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z mięsną wkładką

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda zimna 2.5 l.
schab bez kości 300 gram
ziemniaki 3 szt.
brokuł 400 gram
marchew 1 szt.
ziele angielskie 2 kulki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 12% 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z mięsną wkładką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Zalać wodą. Wstawić na gaz o wolnym ogniu.
Krok 1 - Zupa brokułowa z mięsną wkładką foto
2
Ziemniaki, marchew obrać. Pokroić w kosteczkę. Dodać do gotującego się mięsa
Dodać kostkę rosołową, ziele, sól, pieprz..
Krok 2 - Zupa brokułowa z mięsną wkładką foto
3
Gdy ziemniaki zmiękną, dodać podzielonego na różyczki brokuła.
Gotować kilkanaście minut. Doprawić do smaku.
Na koniec dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3 - Zupa brokułowa z mięsną wkładką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.02.2017 13:49
lubię takie zupy.
ada.la 20.04.2015 20:55
fajna zupa
katerinaJ 20.04.2015 20:02
Piękne zdjęcie :)
AnnieB 20.04.2015 18:50
Wygląda bardzo apetycznie
Ola1984 20.04.2015 18:28
Fajna zupka.
barbara11561 20.04.2015 17:22
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak