Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawa Wenecka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 10 dag
cebula biała 1 szt.
masło 3 łyżki
groch 2 szklanki/łuskany
bulion warzywny 3 szklanki (może być z kostki)
ryż 1 szklanka
ser żółty 3 łyżki/starty

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawa Wenecka

Wykonanie:
Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na połowie masła razem z pokrojoną szynką. Wsypać groch, dodać resztę masła, zalać 1 szklanką bulionu. Zagotować dodać ryż i wlać resztę bulionu. Gotować do miękkości na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Na końcu wymieszać potrawę z startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 20.04.2015 18:39
Takiego dania jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak