Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron tagliatelle z szynką i jarmużem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 250 gram
jarmuż 3 garści
szynka 150 gram
cebula 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 gram
śmietana 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron tagliatelle z szynką i jarmużem

Makaron ugotować al dente.
Szynkę pokroić w paseczki i podsmażyć na oliwie, po chwili dodać pokrojoną w pióra cebulę. Jarmuż wrzucić do wrzątku i gotować przez ok 3-4 minuty, po czym odcedzić. Śmietankę podgrzać, dodać ser pleśniowy - zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać szynkę, cebulę oraz jarmuż. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą. Makaron wymieszać z sosem. Całość można oprószyć pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 21.05.2015 10:08
PRzesmacznie wygląda i takie apetyczne...
ilka01 21.04.2015 10:35
wygląda super :)
Futka 21.04.2015 08:40
Wspaniała, smakowita i zdrowa propozycja :)
Sroczka 20.04.2015 21:27
Pyszne danie, zjadłabym troszkę.
V_kuchareczka 20.04.2015 21:20
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak