Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane roladki z botwinką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
botwinka 0,5 pęczka
ser żółty 3 plastry
masło 1 łyż
ocet balsamiczny 4 łyż
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane roladki z botwinką

Kroki postępowania

1
Gałązki botwinki opłukać i pokroić. Smażyć na maśle z octem balsamicznym aż botwinką pokryje się glazurą.
Krok 1 - Gotowane roladki z botwinką foto
2
Filety opłukać i osuszyć, cienko rozbić. Każdy filet oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Gotowane roladki z botwinką foto
3
Kawałki botwinki układać na mięso. Przykryć kawałkiem serka. Przy pomocy foli do gotowania zwinąć roladkę i folię zawiązać.
Krok 3 - Gotowane roladki z botwinką foto
4
Całość zawinąć w folię aluminiową. Gotować około 20-25 minut.
Krok 4 - Gotowane roladki z botwinką foto
5
Podawać na ciepło.
Krok 5 - Gotowane roladki z botwinką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.04.2015 20:10
apetycznie :)
mysza75 22.04.2015 17:06
bardzo smaczny i fajny pomysł
Edith85 22.04.2015 14:18
fajne, zdrowe i lekkie roladki
bertpvd 22.04.2015 13:15
przepyszne roladki :)
IKrakowianka 22.04.2015 13:13
super roladki
Stenka 22.04.2015 12:28
ciekawy przepis
Franciszek 22.04.2015 11:37
Wspaniały przepis
Mniam 22.04.2015 11:32
Bardzo smaczna i lekka propozycja na roladki. Sezon na botwinkę już się powoli zaczyna, więc warto skorzystać z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak