Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe z delicjami i bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 2 tabliczki
margaryna 1 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 4 szt
śmietana 18 proc 6 łyżek
mąka 30 dkg
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 6 łyżek
mleko 1 szkl
delicje 2 opak
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe z delicjami i bakaliami

1,5 tabliczki czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka, miksujemy. Następnie dodajemy śmietanę i rozpuszczoną ( przestudzoną ) czekoladę. Cały czas ubijając dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mleko, miksujemy. Do gotowego ciasta dodajemy bakalie i posiekane 1/2 tabliczki czekolady, mieszamy. Do blaszki keksowej wlewamy 1/3 ciasta i układamy na nim delicje. Następnie kolejna warstwa ciasta i delicji, na koniec całość przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok 60 min w temperaturze 175 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 26.04.2015 21:14
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak