Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-jagodowa jaglanka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
wiórki kokosowe 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól
mleko kokosowe 100 ml
mleko 100 ml
jagody 1/2 szklanki
owoce
jagody goji

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-jagodowa jaglanka

Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.04.2015 22:24
na pewno smaczna :)
Ifa 28.04.2015 07:16
Pomysłowy i zdrowy deser!
Internetowa Kuchnia 27.04.2015 22:34
super deser!
Skotka 27.04.2015 22:01
Przepyszna:)
wwwiolka 27.04.2015 21:52
Bardzo fajny przepis.
Konczi 27.04.2015 19:11
pysznie :) Porywam porcyjkę :)
wyattearp 27.04.2015 18:20
przepyszna !!!!!!!!!!!!!!!!
Ola1984 27.04.2015 17:05
Pyszna propozycja :)
IZABELA29 27.04.2015 17:00
kolorowo i smacznie
Krystyna32 27.04.2015 16:42
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak