Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Kwasówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1/3 szklanki
zakwas 1/2 litra/ z kapusty
woda 1 1/2 litra
włoszczyzna 25 dag
masło 2 dag
mąka 1 dag
kości wieprzowe 1/2 kg
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Kwasówka

Wykonanie:
Grzyby zalać zimną wodą i ugotować do miękkości, po czym pokroić i połączyć z ugotowanym wywarem z włoszczyzny i kości, oraz kwasem kapuścianym. Zarobić zasmażkę z mąki i masła i rozprowadzić ostudzoną zupą. Całość zagotować, doprawić do smaku. Podawać np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 16.04.2015 15:36
Taką zupę z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak