Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka na boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 30 dag
ziemniaki 1/2 kg
grzyby suszone 1/3 szklanki
wywar warzywny 1 litr
boczek wędzony 15 dag
marchewka 2 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka na boczku

Wykonanie:
Grzyby i fasolę namoczyć kilka godzin, następnie zalać wywarem warzywnym i ugotować na półmiękko. Wrzucić pokrojoną marchewkę, po 5 minutach pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć i polać duszonkę na talerzach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak