Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 1/2 szklanki
liście szpinaku 500 gram
pomidory 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
ser feta 50 gram
ząbek czosnku 1-2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Ciecierzycę opłukać i zalać wodą. Pozostawić najlepiej na całą noc. Gotować ok. 1,3godziny do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i szpinak liście (u mnie mrożone).
Krok 1 - Ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami foto
2
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić i dodać na patelnie. Dusić pod przykryciem przez kilka minut.
Krok 2 - Ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami foto
3
Do warzyw dodać ugotowaną ciecierzycę. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze kilka minut. Podawać z serem feta pokrojonym w kostkę.
Krok 3 - Ciecierzyca ze szpinakiem i pomidorami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.02.2016 20:55
ciekawe połączenie
Betina#45 05.05.2015 19:59
Mniam ;) smaczne
Kasnaj 05.05.2015 18:58
ciekawe połączenie
marcia7 05.05.2015 18:50
wspaniałe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak