Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe plastry pieczone z cebulką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 75 dag
cebula biała 8 sztuk
olej słonecznikowy 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe plastry pieczone z cebulką

Kroki postępowania

1
1. Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i dzielimy na plastry.
Krok 1 - Schabowe plastry pieczone z cebulką foto
2
2. Plastry schabu z każdej strony solimy i obficie posypujemy pieprzem. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Schabowe plastry pieczone z cebulką foto
3
3. Cebulę obieramy i kroimy w grube pióra.
Krok 3 - Schabowe plastry pieczone z cebulką foto
4
4. Plastry schabu układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wykładamy na nie cebulę. Polewamy olejem słonecznikowym i pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 4 - Schabowe plastry pieczone z cebulką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 06.05.2015 08:27
Wspaniałe i niezwykle pyszne połączenie :)
Babeczka35 05.05.2015 20:33
Pyszne mięsko:)
marcia7 05.05.2015 18:49
apetyczne to mięsko
agnieszka214 05.05.2015 18:26
super miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak