Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bundz na słodko

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser bundz 220 g
ciasto francuskie 2 opakowania
żółtko jajek 1 szt
białko 1 szt
jajko 1 szt
cukier 80 g
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bundz na słodko

Kroki postępowania

1
Ser bundz dokładnie pokruszyć rękami.
Krok 1 - Bundz na słodko foto
2
Białko ubić na pianę.
Krok 2 - Bundz na słodko foto
3
Do sera dodać cukier, cukier waniliowy i żółtko. Wszystko zmiksować. Na końcu dodać pianę z białka i delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Bundz na słodko foto
4
Ciasto francuskie rozłożyć i posmarować cienką warstwą masy serowej, zostawiając ok. 5 cm margines z ciasta. Zwinąć w rulon i podzielić na małe kawałki (z 2 ciast francuskich wychodzi 20 szt zawijasków, można też zrobić inny kształt np. kieszonki).
Krok 4 - Bundz na słodko foto
5
Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować boki roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika na 18-20 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 5 - Bundz na słodko foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 12.05.2015 07:02
fajny przepis
matesko 06.05.2015 13:19
fajny przepis
Adamorek 06.05.2015 13:05
polecam taki słodki pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak