Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny schab z rękawa

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
boczek wędzony 100 g
sos worcestershire 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pepperoni 3 szt
majeranek 1 łyżka
estragon 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny schab z rękawa

Kroki postępowania

1
Schab dokładnie umyć i osuszyć. Boczek pokroic w kostkei schłodzić. Boczkiem naszpikować schab. Nacięcia robić dosyć gęsto.
Krok 1 - Aromatyczny schab z rękawa foto
2
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso.
Krok 2 - Aromatyczny schab z rękawa foto
3
Skropić sosem worcester, na wierzchu ułożyć liście laurowe. Shcab włożyć do rękawa i odstawić na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Piec około 1 - 1,5 h w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 3 - Aromatyczny schab z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.07.2015 11:21
apetyczne mięsko
Babeczka35 06.05.2015 17:57
Smaczne mięsko.
Czarnula666 06.05.2015 17:05
Super wygląda!
Wafelek2601 06.05.2015 15:23
Lubię taki schab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak