Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone gołąbki bez zawijania

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta włoska 1/2 główki
mięso mielone 1/2 kg
ryż ugotowany 2 woreczki
cebula 1 duża
jajko 1
koperek
Bułka tarta klasyczna Prymat

sos

śmietana 12% 1
koncentrat pomidorowy 1 duży słoiczek
sól do smaku
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone gołąbki bez zawijania

Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużej miski. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni, dodać do kapusty razem z ryżem i mięsem. Doprawić, dodać odrobinę koperku, jajko i spora ilość bułki tartej. Uformować kotlety i podsmażyć na patelni. W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie liść kapusty. Włożyć gołąbki. Śmietanę wymieszać z koncentratem, posiekanym koperkiem i wodą. Zalać sosem gołąbki, piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak