Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pomidory z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4
boczek 20 deko
Makaron kolanka 20 deko drobniutkiego
ser wędzony 2 grube plastry
szczypiorek 3 łyżki
parmezan
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pomidory z grilla

Kroki postępowania

1
Pomidory ściąć na czubkach i wydrążyć.
Krok 1 - Nadziewane pomidory z grilla foto
2
Makaron ugotować al dente. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Nadziewane pomidory z grilla foto
3
W misce wymieszać u gotowany makaron, boczek, szczypiorek i pokrojony w kosteczkę ser wędzony. Doprawić solą oraz pieprzem.
Krok 3 - Nadziewane pomidory z grilla foto
4
Wydrążone pomidory mocno nabić farszem, na wierzchu ułożyć po kawałeczku parmezanu. Ułożyć na ruszcie i piec na grillu kilkanaście minut.
Krok 4 - Nadziewane pomidory z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 07.05.2015 19:32
Własnie przymierzam się do zrobienia papryki faszerowanej z grilla ale pomidorki też są super.
Adamorek 07.05.2015 15:32
dobry dodatek na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak