Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie myjemy i roztrzepujemy z dodatkiem przypraw.
Krok 1 - FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE foto
2
Rybę porcjujemy na mniejsze kawałki i moczymy w roztrzepanych jajkach.
Krok 2 - FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE foto
3
Filety z flądry obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE foto
4
Ryby smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE foto
5
Gdy będą zarumienione obracamy na drugą stronę i smażymy.
Krok 5 - FLĄDRA STRZAŁOZĘBNA W PANIERCE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.04.2015 09:09
pyszne i syte jedzonko..
Wafelek2601 28.04.2015 07:17
Bardzo lubię flądrę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak