Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 200 g
żółta fasolka szparagowa 200 g
ziemniaki 400 g
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidor 2 szt
zielona cebulka
sól i pieprz
oliwa
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, kroimy w słupki o długości około 5-6 cm.
Krok 1 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w słupki - ala frytki, smażmy na złoto na rozgrzanym głębokim oleju.
Krok 2 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
3
Cebulę i czosnek obieramy siekamy - szklimy na oliwie.
Krok 3 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
4
Dodajemy fasolkę i mieszamy.
Krok 4 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
5
Następnie dodajemy usmażone ziemniaki
Krok 5 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
6
Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę pomidory
Krok 6 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto
7
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy.
Podajemy oprószając posiekaną zieloną cebulką.
Krok 7 - Kolorowa fasolka szparagowa z pomidorkami i smażonymi ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.05.2015 11:53
ciekawy dobór skladników
Bernadeta1 02.05.2015 19:26
pychotka jedzonko
pestka 02.05.2015 18:29
bardzo smaczny obiad
Gracer 02.05.2015 17:51
Smaczne to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak