Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
bulion 2 szklanki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidor 3 szt
marchewka 2 szt
cukinia 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Majeranek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
kminek Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól do smaku
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Mięso pokroić w kostkę.Cebulę i ząbki czosnku obrać,drobno pokroić.
Paprykę,marchewkę,cukinię (bez miąższu) pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć, zdjąć z nich skórkę i drobno pokroić. Ziemniaki
obrać i pokroić w kostkę.

W garnku rozgrzać olej. Na gorący olej wrzucić cebulę i
smażyć, mieszając do zeszklenia cebuli.
Do cebuli dorzucić mięso,wymieszać i odsmażyć z każdej strony.Mięso
zalać bulionem.Gotować na wolnym
ogniu.Gdy mięso będzie miękkie dodać warzywa i przyprawić przyprawami do smaku.
Dusić do miękkości warzyw. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.09.2016 20:02
Syte i smaczne danie
Smaczna_B 12.05.2015 18:34
Bardzo spodobał mi się ten przepis , dawno nie robiłam gulaszu.
monikaT83 02.05.2015 22:46
sycący gulaszyk:)
Megg 02.05.2015 20:42
lubie taki :-)
misia53 02.05.2015 20:30
ja się takim daniem zajadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak