Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na szybko jabłka z rodzynkami w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie nie mrożone
jabłka 6 sztuk
cukier 2 łyżki
rodzynki 5 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka czubata
sok z cytryny 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
jajko 1 do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: na szybko jabłka z rodzynkami w cieście francuskim

- jabłka obrać i pokroić na małe kawałeczki
- dać mąkę ziemniaczaną,sok z cytryny,cynamon,cukier i wymieszać
- ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na kwadraty
- nakładać jabłka,zawinąć rogi do wierzchu ciasta
- posmarować ciasto rozmąconym jajkiem
-piec w 200C około 25-30 minut
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 15.05.2015 13:15
Pyszny deser:)
Adamorek 15.05.2015 13:01
idealne na drugie śniadanie
ilka01 15.05.2015 12:36
szybko i pysznie :)
adelajda 15.05.2015 11:50
I do kawki jest co zjeść :)))
Janina 15.05.2015 11:19
Pyszności;)
wwwiolka 15.05.2015 10:48
Bardzo fajny przepis.
ania2610 15.05.2015 10:28
szybko i pysznie!
Maridka19 15.05.2015 08:18
Ale smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak