Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 0,5 kg
olej 3 łyżki
woda ciepła 1 szklanka

farsz

ziemniaki ugotowane 4
ser biały 250 gr
cebula 1
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez prase, dodać ser biały posiekaną usmażoną cebule, wszystko wymieszać doprawić solą pieprzem.
Krok 1 - Pierogi ruskie foto
2
Ciasto: mąkę wsypać do miski, dodać olej 3 łyżki, i szklankę wrzącej wody, wyrobić ciasto, UWAGA aby się nie poparzyć, pierw troszkę łyżką wymieszać potem ręką.
Krok 2 - Pierogi ruskie foto
3
Ciasto rozwałkować na 1 cent. wycinać koła.
Krok 3 - Pierogi ruskie foto
4
Farsz nałożyć na wycięte koło z ciasta, skleić brzegi, i można zrobić falbankę.
Krok 4 - Pierogi ruskie foto
5
Pierogi wrzucić do gotującej i osolonej wody, od momentu wypłynięcia gotować około 5-6 minut.
Krok 5 - Pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 15.05.2015 16:19
lubie te pierogi
Aleksandra/Olcia 15.05.2015 13:54
ale złociste i na pewno pysznie chrupiące
Gracer 15.05.2015 13:42
z wielkim apetytem zjadłoby się taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak