Przepis i sposób przygotowania na: Zawijany śledzik na dipie z czosnkiem niedźwiedzim
Na płaty śledzia nakładamy kawałek jajka, ogórka i troszkę cebuli, zawijamy i spinamy patyczkiem.
Na talerz wykładamy dip a na nim układamy śledziki.
Podajemy.
śledzie w oleju | 6 szt |
jajko | 3 szt |
cebula | 2 szt |
ogórki konserwowe | 3 szt |
ocet 10 % | 1/2 łyżeczka |
olej | 1 łyżka |
sól do smaku | |
pieprz |
majonez | 1 łyżka |
śmietana 18 proc | 1/2 szklanki |
sól do smaku | |
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat | 7 liści |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: